Reikwijs

Kindercoach zkt logo

Soort Project

Logo & huisstijl

Mijn rol

Grafisch ontwerper | Illustrator

Gebruikte tools

Adobe InDesign | Adobe Illustrator

Jaar

2018

Nienke kwam enige tijd geleden bij mij met de vraag of ik een logo en huisstijl voor haar bedrijf ReikWijs wilde ontwikkelen. Zij is sinds 2016 werkzaam als kindercoach en ondersteunt kinderen en hun families bij zowel de opvoeding als het onderwijs.

Ze wilde graag een speels maar toch professioneel ogend logo. Voor mij de uitgelezen kans om mijn illustratiekunsten weer eens af te stoffen. Vanwege het deel ‘Wijs’ in haar bedrijfsnaam kwam ik al snel uit op een uil. Het ‘Reik’ had ik in de eerste schetsten uitgewerkt als handen, maar dat ging niet de juiste richting op. Uiteindelijk ontstond dit vrolijke uiltje, met aan iedere vleugel 5 veren. Sowieso omdat oneven aantallen vrijwel altijd mooier zijn, maar zo heb ik stiekem toch die handen er nog een beetje in zitten.

In het hele begin was het uiltje nog echt hand getekend, maar Nienke gaf al snel aan dat ze hem liever wat strakker wilde hebben. In de definitieve versie heb ik meer rust gebracht, terwijl ik toch de uitstraling van het origineel heb weten te behouden.

Na het logo, was de huisstijl voor ReikWijs aan de beurt. Deze bestaat uit visitekaartjes, brief- en vervolgpapier. Van het brief- en vervolgpapier heb ik daarnaast een Word sjabloon gemaakt welke Nienke voor haar digitale correspondentie en facturering kan gebruiken.

Door de wolken en de krachtige kleuren krijgt de ReikWijs huisstijl een sterke, maar toch frisse uitstraling en heeft onze kleine uil een eigen leefomgeving gekregen.

Van schets naar vector
Reikwijs definitief logo