Proactive Translations

Anouschka Schutte van Vertaalbureau Proactive Translations levert (medische) vertalingen en schrijft teksten voor alle soorten bedrijfsactiviteiten. Daarnaast redigeert zij ook teksten en vertalingen die door anderen zijn geschreven.

Het logo

Ze had echter nog geen ‘echt’ logo of mooie website en het werd tijd daar iets aan te doen. Tijdens een leuk gesprek bij haar thuis vertelde en toonde ze mij de sfeer en richting die ze graag wilde. De kleuren paars, oranje, bruin werden genoemd, oftewel: de jaren 70 in hun volle glorie! Persoonlijk heb ik meer met de jaren 40 en 50 dus deze opdracht was voor mij een echte uitdaging. Om een goede jaren 70 feeling te krijgen, heb ik me er dan ook geheel in ondergedompeld. Afbeeldingen, muziek, alles zocht ik op en haalde ik erbij om zo veel mogelijk inspiratiemateriaal te verzamelen.

Ik heb veel zitten schetsen en tekenen in allerlei stijlen. Van flower power tot disco en alles ertussenin. Het eindresultaat is een logo met een duidelijke jaren 70 feel, maar wel passend binnen het ‘nu’. De letters zijn met de hand getekend en daarna in Illustrator verder bewerkt en afgerond.

De website

Vanwege de intense kleuren, besloot ik de layout van de site wat rustiger te houden. Wel wilde ik de kleuren echt laten spreken en niet alleen maar als accent tegenover wit gebruiken. Met name op de homepage is juist wit het accent geworden. Door van de blokken met extra content een spraakballonnetje te maken, wordt het tekstschrijven en vertalen visueel gemaakt.

Een infographic

Anouschka had op haar vorige site een schematische weergave van haar vertaalproces geplaatst. Deze was echter niet goed leesbaar vanwege het kleine lettertype. En het was blauw… Als extraatje heb ik het schema aangepakt en er een eenvoudige, maar passende infographic van gemaakt. Geheel in lijn met de site en het logo.

Bekijk de site op http://www.proactive-translations.nl/
Bekijk vooral ook de infographic die ik maakte over het vertaalproces op http://www.proactive-translations.nl/het-vertaalproces/

Logo Proactive Translations

Website www.proactive-translations.nl

Infographic over het vertaalproces