Blackbird Creatives

Dé podcastheldin van Nederland

Soort Project

Logo ontwerp

Mijn rol

Grafisch ontwerper

Gebruikte tools

Affinity Designer

Jaar

2019

Een van de leukste onderdelen van mijn werk is het samenwerken met andere zelfstandig werkende vrouwen. Een daarvan is Tyana van Blackbird Creatives. Zij heeft zich gespecialiseerd in podcasts en alles wat daarmee te maken heeft, met name de technische kant.

Omdat zij zichzelf professioneler in de markt wilde zetten én een meer retro look&feel voor haar bedrijf voor ogen had, nam zij contact met mij op. Na een zeer gezellige thee-sessie in een Eindhovense lunchroom, ben ik aan de slag gegaan. 

Voor Tyana heeft de Blackbird, oftewel de Merel, een speciale plek in haar hart vanwege het nummer Blackbird van The Beatles. Prachtig nummer! Maar ze wilde ook heel graag iets met een retro microfoon… Het was dan ook een leuke uitdaging om de juiste combinatie te vinden van vogel en podcasts. 

Zoals gewoonlijk begon ik met handmatig schetsen. Vogels, veren, microfoons… Van alles kwam voorbij. En toen ineens had ik het: een veer en microfoon in 1. De veer-o-foon! Maar… Het moest natuurlijk wél kloppen, dus ben ik vol in de wereld van de merel gedoken om zo de juiste vorm veer te ontdekken. 

De sfeer die Tyana voor ogen had was zo retro als retro maar kan zijn, oftewel: PASTEL! En dan is er eigenlijk maar 1 kleurencombi die echt helemaal de bom is: mind en pastelroze. Zoeter dan zoet, een lekker hoog suikerspingehalte. Maar té zoet is ook niet goed, dus combineerde ik die kleuren met een donkergrijze tint. Dit leverde precies de juiste tegehanger voor een zoet, maar wel sterk logo.

De onderste regel is zo geplaatst, dat deze aangepast kan worden naar mogelijk verschillende diensten die in de toekomst kunnen worden toegevoegd.